Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σε εμπορική περιοχή στην πόλη Μισάμπα
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη, αλλά και σε περιοχές κοντά στην ιρακινή πρωτεύουσα, σύμφωνα με δηλώσεις ιρακινών αξιωματούχων.
Οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις γίνονται από σουνίτες μαχητές, οι οποίοι στόχο έχουν να πλήξουν τους σιίτες, αλλά και τις δυνάμεις ασφαλείας.
Πολλές φορές την ευθύνη αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει περίπου το ένα τρίτο της χώρας, ενώ έχει θέσει υπό τον έλεγχό του και εδάφη της γειτονικής Συρίας.
Σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σε εμπορική περιοχή στην πόλη Μισάμπα, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ενώ στην περιοχή Σούλα στη βορειοδυτική Βαγδάτη εξερράγη βόμβα κοντά σε εστιατόριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις πολίτες και να τραυματιστούν οκτώ.
Μια άλλη βόμβα εξερράγη στην εμπορική περιοχή Γιουσιφιγιάχ, 20 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τρεις πολίτες και τραυματίζοντας εννέα.
Ακόμη δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε υπαίθρια αγορά στην πόλη Λατιφίγια, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, ενώ από έκρηξη βόμβας σε αστυνομικό φυλάκιο στα νότια της Βαγδάτης, έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη πέντε άτομα.
Τέλος, από έκρηξη βόμβας έχασε τη ζωή του ένας πολίτης, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη πέντε στη γειτονιά Σαάμπ, βόρεια της Βαγδάτης.
Τις ανθρώπινες απώλειες επιβεβαίωσαν και ιατρικές πηγές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης