Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στα χαμηλότερα 13 ετών υποχώρησαν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό

Βρετανία: Στα χαμηλότερα 13 ετών υποχώρησαν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό
H μέση προσδοκία του κοινού του Ηνωμένου Βασιλείου για τον πληθωρισμό, κατά το επόμενο έτος, είναι στο +1,9%
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών υποχώρησαν οι προσδοκίες των Βρετανών για τον πληθωρισμό κατά τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Αναλυτικότερα, η μέση προσδοκία του κοινού του Ηνωμένου Βασιλείου για τον πληθωρισμό κατά το επόμενο έτος είναι στο +1,9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πληθωρισμό +2,5% (Νοέμβριος του 2014).
Φαίνεται ότι οι Βρετανοί εξακολουθούν να εκτιμούν ότι οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων θα αργήσουν, κάτι που αποτελεί καλό οιωνό για τις τιμές των κατοικιών και την ψυχολογία των καταναλωτών, τα θεμέλια της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.
Το γεγονός ότι οι προσδοκίες υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 2001 δεν προξενεί εντύπωση, δεδομένου ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις κατά 0,3% τον Ιανουάριο του 2015, ιστορικά χαμηλό ρεκόρ.
Ως προς την αύξηση των επιτοκίων, το 36% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί μέσα στο επόμενο έτος, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό ήταν 37%.

www.bankingnrews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης