Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sabadell: Yπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της TSB από τη Lloyds

tags :
Sabadell: Yπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της TSB από τη Lloyds
Έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τη Lloyds προκειμένου να εξαγοράσει το σύνολο της θυγατρικής της TSB
Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει στρέψει το ενδιαφέρον της η ισπανική τράπεζα Sabadell, η οποία έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τη Lloyds με στόχο μια πρόταση εξαγοράς για το σύνολο της θυγατρικής της TSB, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Sabadell ανεστάλη στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ενώ οι μετοχές της Llloyds στο Λονδίνο σημειώνουν άνοδο 26%.
Η TSB, θυγατρική στην οποία η Lloyds διατηρεί το 50% του μετοχικού κεφαλαίου, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει λάβει προκαταρκτική προσφορά από τη Sabadell για το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου, σε τιμή 340 πένες (περίπου 48 σεντ του ευρώ) για κάθε μετοχή.
Το διοικητικό συμβούλιο της TSB ανέφερε στην ισπανική τράπεζα ότι θα ήταν διατεθειμένο να συζητήσει την αποδοχή αυτής της πρότασης, σε περίπτωση που επιτυγχανόταν μια συμφωνία σχετικά με τους όρους της εξαγοράς.
Τονίζεται δε, ότι η το διοικητικό συμβούλιο της TSB «εκτιμά ότι η Sabadell θα μπορούσε να στηρίξει και να επιταχύνει τη στρατηγική ανάπτυξης του retail της TSB, αλλά και να επιταχύνει την επέκταση της παρουσίας της στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης