Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Πιθανό ενδεχόμενο μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων μέσα στα επόμενα χρόνια

Carney (BoE): Πιθανό ενδεχόμενο μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων μέσα στα επόμενα χρόνια
«Είμαστε σε σωστή πορεία για την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό»
«Η σταθερή πορεία της οικονομίας μας, η οποία στηρίζεται από μια δυναμική αύξηση της εγχώριας ζήτησης, μας έχει φέρει σε σωστή πορεία για την επίτευξη του στόχου μας για τον πληθωρισμό», ανέφερε σε ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Sheffield, ο διοικητής της BoE, Mark Carney.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ίσως κριθεί ως απαραίτητο βήμα η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, μέσα στα επόμενα χρόνια, με στόχο σε μία 2ετία να έχει επιτευχθεί ο στόχος.
Ο Carney, τόνισε πως, αυτή την στιγμή, υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος για τον πληθωρισμό στη χώρα, λόγω των παγκόσμιων αποπληθωριστικών τάσεων και της ισχυροποίησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας.
«Ανησυχητική θα ήταν αν οι μισθοί ακολουθούσαν την πορεία των τιμών», σχολίασε ο κ. Carney, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις, που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή, καθώς οι μισθοί συνεχώς ενισχύονται, με ρυθμό δε, που ξεπερνά τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
Τέλος, τόνισε πως η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου είναι ο κύριος παράγοντας, που αυξάνει τις αποπληθωριστικές τάσεις, όμως στον αντίποδα θα βοηθήσει την αύξηση του ΑΕΠ της Βρετανίας, με ρυθμό μεγαλύτερο του 1%, τα επόμενα χρόνια, ενώ θα ωθήσει την ζήτηση των βρετανικών αγαθών σε διεθνές επίπεδο, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά περίπου 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης