Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scotiabank: Αν και η εκλογική αβεβαιότητα επηρεάζει τη στερλίνα, θα ενισχυθεί έναντι ευρώ - γεν μέχρι το τέλος του 2015

Scotiabank: Αν και η εκλογική αβεβαιότητα επηρεάζει τη στερλίνα, θα ενισχυθεί έναντι ευρώ - γεν μέχρι το τέλος του 2015
Το ρίσκο παραμένει ο πληθωρισμός να γυρίσει σε αρνητικό έδαφος, πριν υπάρξει αντιστροφή αργότερα μέσα στο έτος, σημειώνεται
Η εκλογική αβεβαιότητα στη Βρετανία μπορεί σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο να διαμορφώνει ένα νεφελώδες τοπίο για τη στερλίνα, ωστόσο μπορεί να κερδίσει έδαφος έναντι του ευρώ και του γεν και να σταθεροποιηθεί έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σημειώνει η επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της Scotiabank, Camilla Sutton.
Η στερλίνα παραμένει σταθερή έναντι του χθεσινού κλεισίματος, υποστηριζόμενη από τη συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου, κάτι που έχει βοηθήσει ώστε να αντισταθμιστούν τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο παρέμεινε σταθερός σε ετήσια βάση (0%) και ο δομικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 1,2%.
Ο συνδυασμός χαμηλών τιμών πετρελαίου και τιμών τροφίμων καταστέλλει τις πληθωριστικές πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με λίγα σημάδια ότι η υποτίμηση του νομίσματος προσθέτει σημαντικά στον πληθωρισμό.
Το ρίσκο παραμένει ο πληθωρισμός να γυρίσει σε αρνητικό έδαφος, πριν υπάρξει αντιστροφή αργότερα μέσα στο έτος.
Με τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα και εκλογική αβεβαιότητα, είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη προοπτικής της στερλίνας, σημειώνεται, ωστόσο μέχρι τα τέλη του 2015 και το 2016 εκτιμούμε ότι θα σταθεροποιηθεί έναντι του δολαρίου και θα κερδίσει έδαφος έναντι ευρώ και γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης