Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Εξετάζει τη συμμετοχή της στην Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων

Νότια Κορέα: Εξετάζει τη συμμετοχή της στην Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων
Ο νέος τραπεζικός οργανισμός φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος, με ακόμα μία χώρα, την Νότια Κορέα, να εξετάζει την συμμετοχή της

Σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Πέμπτη, και η Νότια Κορέα συζητά την συμμετοχή της στην Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (AIIB).
H χώρα προσβλέπει στην στήριξη των εθνικών της επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της νέας τράπεζας, η οποία σταδιακά κερδίζει έδαφος, καταγράφοντας περισσότερες συμμετοχές.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις της κυβέρνησης, εξετάζεται προσεκτικά το ενδεχόμενο συμμετοχής της στον οργανισμό, αφενός εξαιτίας των οικονομικών εμπορικών δεσμών με την Κίνα, αφετέρου εξαιτίας της μακροχρόνιας παροχής εγγυήσεων για την ασφάλεια της από τις ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον έχει εξ αρχής φανερώσει τον σκεπτικισμό της σχετικά με την ίδρυση του νέου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, στον οποίο η Κίνα κατέχει μεγάλο μερίδιο, ως μία εκστρατεία εξάπλωσης της επιρροής της στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, η Κίνα αποτελεί τον βασικό εμπορικό εταίρο της Νότιας Κορέας, με τις εξαγωγές της προς την κινέζικη αγορά να αγγίζουν το ένα τέταρτο επί του συνολου.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε προς το παρόν ότι βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης και συζήτησης ζητημάτων με το συμβούλιο της ΑIIB.
Σημειώνεται, ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον οργανισμό, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα ιδρυτικά μέλη έχει ορισθεί η 31η Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης