Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κένυα: 15ετή κάθειρξη σε τρεις άνδρες που βίασαν μια έφηβη

tags :
Κένυα: 15ετή κάθειρξη σε τρεις άνδρες που βίασαν μια έφηβη
Το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2013
Δικαστήριο επέβαλε 15ετή κάθειρξη σε τρεις άνδρες που βίασαν, ξυλοκόπησαν και στο τέλος, πέταξαν σε βόθρο μια έφηβη, εκτιμώντας ότι είναι νεκρή.
Η δίκη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014, ένα χρόνο μετά τον βιασμό της Λιζ, το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστή η16χρονη κοπέλα, με έναν κατηγορούμενο να βρίσκεται αρχικά στο εδώλιο.
Στη δίκη παραπέμφθηκαν ακόμη δυο δράστες που συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα δικαστούν όταν συλληφθούν.
Η Λιζ  γνώριζε τους συνολικά  έξι  δράστες και όταν αποκάλυψε τα ονόματά τους,  κάτοικοι της περιοχής τους παρέδωσαν στην αστυνομία.
Όμως, οι δράστες, όπως γνωστοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης, αφέθηκαν ελεύθεροι από τους αστυνομικούς, αν και προηγουμένως τους «τιμώρησαν» με το να καθαρίσουν το χώρο γύρω από το αστυνομικό τμήμα.
«Είναι σίγουρο ότι η καταδίκη αυτή θα έχει θετικές επιπτώσεις σε όλη την Κένυα και την ευρύτερη περιοχή», σημείωσε η Κίμπερλι Μπράουν μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ισότητα Τώρα» που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του θύματος.
Όπως είπε, «το γεγονός ότι η υπόθεση της Λιζ χρειάστηκε τόσο χρόνο για να φτάσει στα δικαστήρια και να ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια, παρά την εθνική και παγκόσμια στήριξη που λάβαμε, καταδεικνύει τις αδικίες που υφίστανται μέχρι και σήμερα τα θύματα τέτοιων επιθέσεων».
Σημειώνεται ότι το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2013, όταν η κοπέλα επιστρέφοντας στο σπίτι της από την κηδεία του παππού της, δέχτηκε επίθεση από έξι άνδρες που τη βίασαν, την ξυλοκόπησαν και την πέταξαν σε ένα βόθρο.
Μετά από μήνες, τον Φεβρουάριο του 2014, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των δραστών από τις εισαγγελικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης