Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Τα μέτρα της ΕΚΤ διευκολύνουν την ανάκαμψη της ΕΕ - Να αποφευχθούν οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

tags :
Draghi: Τα μέτρα της ΕΚΤ διευκολύνουν την ανάκαμψη της ΕΕ - Να αποφευχθούν οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης
"Η ύφεση στον πιστωτικό τομέα αρχίζει να αντιστρέφεται"
Τα πρωτόγνωρα μέτρα της ΕΚΤ θα διευκολύνουν την ανάκαμψη της οικονομίας και του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο Mario Draghi, στο περιθώριο της απολογιστικής έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας για το 2014.
Ειδικότερα, στο προλογικό του σημείωμα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ τονίζει πως η ποικίλη δράση της ΕΚΤ κατά το 2014 παρήγαγε τις κατάλληλες απαντήσεις στα προβλήματα της Ευρωζώνης.
«Τα εν λόγω μέτρα θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τόνωση και στη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής ανάκαμψης» συνεχίζει ο Mario Draghi, εκτιμώντας πως ο πληθωρισμός θα επιστρέψει σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο στο 2%.
Αποτιμώντας την πρόσφατη επίδραση των νομισματικών μέτρων, εξηγεί πως τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν πως οι στόχοι της ΕΚΤ σιγά σιγά εκπληρώνονται.
«Η ύφεση στον πιστωτικό τομέα αρχίζει να αντιστρέφεται, ενώ οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό αναβαθμίζονται διαρκώς» συνεχίζει ο Mario Draghi.
Ας σημειωθεί πως η ΕΚΤ εκτιμά πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα κυμανθεί στο 1,5% το 2015, ενώ ο πληθωρισμός έως το 2017 αναμένεται να έχει αγγίξει το 1,8%.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΕΚΤ καθιστά αναγκαία την αποφυγή μίας μακράς περιόδου χαμηλής ανάπτυξης, μέσω την βελτίωσης των συνθηκών προώθησης της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, των σχέσεων εργασίας και της χαλάρωσης των κανονισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης