Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο «μαμούθ» 2 δισ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Deutsche Bank για συμμετοχή στην υπόθεση Libor

Πρόστιμο «μαμούθ» 2 δισ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Deutsche Bank για συμμετοχή στην υπόθεση Libor
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα
Πρόστιμο «μαμούθ» 2 δισ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Deutsche Bank για την κατηγορία της συμμετοχής της σε πρακτικές χειραγώγησης του Libor, στις αμερικανικές και βρετανικές εποπτικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε μία τράπεζα.
Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες των Financial Times, η γερμανική τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αμερικανικές και τις βρετανικές αρχές για τη διευθέτηση των καταγγελιών, ενώ είχε υπολογίζει το κόστος της διευθέτησης στα 1,5 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, η γερμανική τράπεζα είχε προβλέψει το εν λόγω ποσό και στα οικονομικά της αποτελέσματα, ωστόσο η αύξηση του προστίμου θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα οικονομικά της αποτελέσματα.
Ως μέρος της συμφωνία η τράπεζα καλείται, επίσης, να παραδεχτεί την ενοχή της, καθώς και την αδυναμία των μηχανισμών της.
Σημειώνεται ότι οι βρετανικές αρχές είχαν κατηγορήσει τη Deutsche Bank για την απροθυμία της να συνεργαστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών.
Η Deutsche Bank έχει ήδη καταβάλει 633 εκατ. δολάρια πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για χειραγώγηση της αγοράς γιεν - Libor και του ευρωπαϊκού διατραπεζικού επιτοκίου, του γνωστού Euribor.
Η ποινή των 2 δισ. ευρώ, ήτοι 2,15 δισ. δολαρίων, ξεπερνά το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην UBS, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ελβετικές αρχές και μέχρι πρότινος αποτελούσε ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης