Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το Grexit το…Brexit; Juncker (Κομισιόν): Εφικτός ο συμβιβασμός για να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε.

tags :
Μετά το Grexit το…Brexit; Juncker (Κομισιόν): Εφικτός ο συμβιβασμός για να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε.
Ο πρόεδρος της E.E. δήλωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός με τη Βρετανία και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Μπορεί το τελευταίο διάστημα η ελληνική κρίση και ο κίνδυνος Grexit να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο.
Αυτό δεν είναι άλλο από την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker (Ζαν Κλωντ Γιούνκερ) δήλωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός με τη Βρετανία και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε η χώρα να συμφωνήσει να παραμείνει εντός αυτής, απέκλεισε πάντως μεγάλες αλλαγές στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων, που απασχολεί πολλούς Βρετανούς.
Εννέα ημέρες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, οι οποίες ενδέχεται να αναδείξουν στην εξουσία έναν πρωθυπουργό (David Cameron)που έχει δεσμευθεί να διοργανώσει δημοψήφισμα για να κριθεί η παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ, ο Juncker τόνισε μιλώντας στο BBC ότι θα ήταν πρόωρο να γίνει λεπτομερής συζήτηση για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς ζητάει το Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης