Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία – Παραιτήθηκε και ο N. Clegg από επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία – Παραιτήθηκε και ο N. Clegg από επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών
Πολλά στελέχη του κόμματος δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν τη βουλευτική έδρα τους, με αποτέλεσμα το κόμμα να κινδυνεύει να έχει μονοψήφια παρουσία στη Βουλή των Κοινοτήτων
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει τη νίκη στους Συντηρητικούς του David Cameron.
Μετά τους επικεφαλής των Εργατικών, Ed Miliband και του UKIP, Nigel Farage, την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Nick Clegg, ύστερα από μια «σκληρή και τιμωρητική» εκλογική βραδιά.
Ο Ν. Clegg ανακοίνωσε την παραίτησή του, καθώς μια σειρά από ηγετικά στελέχη του κόμματος δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν βουλευτές σε μια «τρομακτική» βραδιά για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, όπως την αποκαλεί το Sky News.
Μεταξύ των στελεχών που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν είναι ο γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών, Danny Alexander, αλλά και ο υπουργός Επιχειρήσεων, Vince Cable.
Ο απερχόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός διατήρησε την έδρα του, όμως είδε πολλούς συναδέλφους του να χάνουν την έδρα τους, κάτι που θα μπορούσε να φέρει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να έχουν μονοψήφιο αριθμό στη Βουλή των Κοινοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης