Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem (Eurogroup): Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο πληρώνοντας τη δόση στο ΔΝΤ – Χρειάζεται σκληρή δουλειά

Dijsselbloem (Eurogroup): Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο πληρώνοντας τη δόση στο ΔΝΤ – Χρειάζεται σκληρή δουλειά
«Ο χρόνος εξαντλείται, καθώς το παρόν πρόγραμμα λήγει στα τέλη Ιουνίου»
«Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο αποπληρώνοντας τη δόση στο ΔΝΤ», φέρεται να δήλωσε σήμερα, τετάρτη, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σύμφωνα με ολλανδικά Μέσα, ενώ πρόσθεσε πως η αποπληρωμή έγινε με έκτακτα κονδύλια.
Ο ίδιος διεμήνυσε, ωστόσο, ότι ο χρόνος πρέπει να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά, καθώς «απαιτείται ακόμα σκληρή δουλειά».
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις των εταίρων με την Ελλάδα δεν είναι «ένας ομαλός δρόμος», αλλά αντίθετα τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σχετικά με κομβικά ζητήματα και ότι οι δανειστές πιέζουν και κερδίζουν κάποιες υποχωρήσεις.
Υπάρχουν διαφωνίες σε κομβικές μεταρρυθμίσεις «που πραγματικά είναι απαραίτητες για να υπάρξει συμφωνία και να μπουν τα πράγματα σε μια πορεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Dijsselbloem, προσθέτοντας πως «πραγματικά ο χρόνος εξαντλείται».
Παράλληλα υπενθύμισε ότι για να δοθούν τα χρήματα θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει συμφωνία, αλλά να εγκριθεί αυτή από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ προειδοποίησε ότι το ισχύον πρόγραμμα λήγει στα τέλη του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης