Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δημοψήφισμα πριν το τέλος του 2017 ανακοίνωσε η βασίλισσα Ελισάβετ

Βρετανία: Δημοψήφισμα πριν το τέλος του 2017 ανακοίνωσε η βασίλισσα Ελισάβετ
Οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου αναμένεται να παρουσιαστούν την Πέμπτη και κατόπιν θα συζητηθούν στη Βουλή των Κοινοτήτων
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τα τέλη του 2017 ανακοίνωσε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την καθιερωμένη ομιλία της στην έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, όπου διαβάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο.
«Η κυβέρνησή μου θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιδιώξει η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι προς όφελος όλων των κρατών - μελών», είπε η βασίλισσα.
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου αυτού και κατόπιν θα συζητηθούν στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Προτού όμως διεξαχθεί το δημοψήφισμα ο Cameron θέλει κάποιες αλλαγές στους όρους συμμετοχής της Βρετανίας ώστε να μπορεί να παρουσιάσει στους ψηφοφόρους μια επιλογή παραμονής σε αυτό που αποκαλεί «μεταρρυθμισμένη ΕΕ».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist οι έξι βασικές αλλαγές που απαιτεί η βρετανική κυβέρνηση είναι οι εξής:
Η πρώτη είναι ένας περιορισμός για τέσσερα χρόνια των προνομίων, συμπεριλαμβανομένων των παροχών εργασίας που διεκδικούν οι μετανάστες από την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να σταματήσει ο «τουρισμός παροχών».
Δεύτερη είναι η μείωση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακόμη ο επαναπατρισμός κάποιων ρυθμιστικών εξουσιών από τις Βρυξέλλες.
Η τρίτη είναι μια μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς σε τομείς όπως οι υπηρεσίες, ψηφιακή τεχνολογία και οι και αγορές ενέργειας.
Η τέταρτη είναι ένας μηχανισμός για τη διασφάλιση των συμφερόντων χωρών εκτός της Ευρωζώνης από τους κινδύνους που θα προκαλούσε σε βάρος τους μια ολοκληρωμένη Ευρωζώνη.
Πέμπτη είναι μια βρετανική εξαίρεση από τη δεσμευτική συνθήκη για μια «όλο και πιο στενή ένωση» και έκτη είναι ο μεγαλύτερος ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην ακύρωση προτεινόμενων νόμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης