Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Διευρύνεται το «χάσμα» μεταξύ Merkel και Schaeuble για την Ελλάδα - Συντηρούνται τα σενάρια περί ρήξης

Bloomberg: Διευρύνεται το «χάσμα» μεταξύ Merkel και Schaeuble για την Ελλάδα - Συντηρούνται τα σενάρια περί ρήξης
H Merkel είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς, ώστε να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ
Το χάσμα μεταξύ Merkel και Schaeuble σχετικά με την Ελλάδα διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, συντηρώντας τα σενάρια περί διάστασης απόψεων στους κόλπους του Βερολίνου.
Ειδικότερα, κορυφαίες γερμανικές πηγές, μιλώντας στο Bloomberg, επισημαίνουν πως το χάσμα μεταξύ της Καγκελαρίου και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών διευρύνεται διαρκώς, με την Angela Merkel να υιοθετεί μία θετική στάση, ενώ τον Wolfgang Schaeuble να διαδραματίζει το ρόλο του… κακού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Merkel είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς, ώστε να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ, λόγω της κρίσιμης γεωπολιτικής θέσης της χώρας.
Στον αντίποδα, ο Schaeuble εμφανίζεται αμετακίνητος, επιτρέποντας το Grexit σε περίπτωση που η Αθήνα δεν υιοθετήσει σκληρά μέτρα.
Η διάσταση απόψεων αντανακλάται και στους βουλευτές του κυβερνώντος CDU/CSU, οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με την έγκριση ή μη οποιασδήποτε πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ήδη αρκετοί από τους 311 κυβερνητικούς βουλευτές έχουν προσχωρήσει στη «σκληρή» θέση των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης