Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αποχώρηση του ΔΝΤ από τις συνομιλίες για την Ελλάδα οδηγεί χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές

Η αποχώρηση του ΔΝΤ από τις συνομιλίες για την Ελλάδα οδηγεί χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές
Για σημαντικές διαφορές με την Αθήνα έκανε λόγο εκπρόσωπος του Ταμείου
Καθοδική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς φαίνεται να επιδεινώθηκε το κλίμα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ειδικά μετά την αποχώρηση των διαπραγματευτών του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείου από τις συνομιλίες.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο θέμα των ειδήσεων, καθώς ακόμη να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε την Πέμπτη, όταν το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η διαπραγματευτική της ομάδα αποχώρησε από τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες, επιστρέφοντας στη βάση της, διότι υπάρχουν «σημαντικές διαφορές» με την Αθήνα σχετικά με το πώς θα διασωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία.
Στο επίκεντρο σήμερα, Παρασκευή, βρίσκεται και η αγορά πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις από τη Σαουδική Αραβία την Πέμπτη, ότι είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τους προσεχείς μήνες σε νέο υψηλό, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, παρά τις ζοφερές προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:30 π.μ., ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,46%, στις 11.280,30 μονάδες.
Ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,27%, στις 6.828,30 μονάδες και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,19%, στις 4.962 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,11%, στις 11.144,50 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,18%, στις 23.234 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση κατά 0,13%, στις 392,47 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης