Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει τις αιχμηρές παρεμβάσεις ο Schulz - «Είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης Τσίπρα»

Συνεχίζει τις αιχμηρές παρεμβάσεις ο Schulz - «Είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης Τσίπρα»
Ζήτησε σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις
«Εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Χωρίς να τηρεί καν τα προσχήματα ο Schulz βάλλει για δεύτερη φορά κατά της ελληνικής κυβέρνησης μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
«Είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα... πρέπει η καλή πολιτική να σκέφτεται το αποτέλεσμα», φέρεται να δηλώνει στο Spiegel online ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker προς την Ελλάδα, ο Schulz επισημαίνει ότι «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά, αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη... δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».
Ο ίδιος ζήτησε σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις.
Όπως είχε αναφέρει το www.bankingnews.gr στις 6/6, ευθεία επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, σε νέα αιχμηρή παρέμβασή του για την Ελλάδα.
«Ο Τσίπρας καθυστερεί και παίζει παιχνίδια», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse.
Ειδικότερα, μετά την κατηγορηματική απόρριψη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα της πρότασης των θεσμών για επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ο Schulz τον κατηγόρησε ότι καθυστερεί και ότι παίζει παιχνίδια.
«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της», είχε δηλώσει πριν δύο με τρία 24ωρα ο Martin Schulz, σε τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, παραδεχόμενος μάλιστα ότι «οι Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα».
«Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν».
«Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της» πρόσθεσε ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης