Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόσκληση σε ένα ισότιμο διάλογο απέστειλε ο V. Putin στον πρόεδρο Obama

Πρόσκληση σε ένα ισότιμο διάλογο απέστειλε ο V. Putin στον πρόεδρο Obama
Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρουν λύσεις στα πιο περίπλοκα διεθνή ζητήματα και να απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες απειλές και προκλήσεις
Πρόσκληση σε διάλογο έλαβε σήμερα, με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ο αμερικανός πρόεδρος Barak Obama από τον ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Όπως αναφέρει ο ρώσος πρόεδρος ο διάλογος αυτός θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και του αμοιβαίου σεβασμού καθώς οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις παραμένουν σημαντικές για την επίλυση παγκόσμιων κρίσεων.
«Οι δύο χώρες έχουν διαφωνίες σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αμυντικά ζητήματα και τη δημοκρατία» υπογραμμίζεται στην επιστολή του έλαβε ο Barak Obama.
Ο Putin εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρουν λύσεις στα πιο περίπλοκα διεθνή ζητήματα και να απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες απειλές και προκλήσεις, αν βασίσουν τη σχέση τους στις αρχές της ισότητας και του αλληλοσεβασμού των συμφερόντων τους, αναφέρει η επιστολή από το Κρεμλίνο.
Η Μόσχα ωστόσο δεν αναφέρεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα και δεν γίνεται επίσης αναφορά στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της Ρωσίας στην κρίση στην Ουκρανία και για την προσάρτηση, το 2014, της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.
Πάντως όπως σχολιάζει το Reuters «η επιστολή είναι γραμμένη με την ίδια φρασεολογία που είχε και το περυσινό μήνυμα Putin προς Obama».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης