Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin: Αναδιάρθρωση σε βάθος χρόνου και όχι κούρεμα του ελληνικού χρέους

Sapin: Αναδιάρθρωση σε βάθος χρόνου και όχι κούρεμα του ελληνικού χρέους
Πρόθυμη η Ελλάδα για μία σειρά συμβιβασμών σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών
Αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Ελλάδα θα ευοδωθούν παρουσιάστηκε ο Michel Sapin, όπως υποστήριξε η Daily Telegraph, επικαλούμενη δημοσίευμα του Dow Jones Newswire.
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα φαίνεται πρόθυμη να κάνει μια σειρά συμβιβασμών προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.
O Sapin κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών δίνει στην δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση για έναν καλύτερο συμβιβασμό με τους πιστωτές.
Ωστόσο, ο Sapin δεν θέλησε να ανοίξει τη συζήτηση για τη μείωση του ελληνικού χρέους, που αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις που επιθυμεί να βάλει στο τραπέζι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επίτευξη συμφωνίας.
Η εναλλακτική λύση που προτείνει ο Γάλλος υπουργός είναι η αναδιάρθρωση (rescheduling) των πληρωμών χρέους.
«Κανείς…δεν μιλάει για μείωση, για κούρεμα,. είναι θέμα αναδιανομής (redistributing) (των πληρωμών χρέους) σε βάθος χρόνου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Michel Sapin.

|www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης