Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg View: Μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι αποτυχία της Merkel

Bloomberg View: Μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι αποτυχία της Merkel
«Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Angela Merkel φέρθηκαν ανέντιμα στους λαούς τους»
Με το να ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής οι Έλληνες βρέθηκαν σε μία κατάσταση την οποία θα μετανιώνουν για χρόνια, γράφει το Bloomberg View και χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα ως λανθασμένη.
Η προσέγγιση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις έχει οδηγήσει πολλούς στην ΕΕ να πιστέψουν ότι μια έξοδος της Ελλάδας είναι προς όφελος όλων των άλλων, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ωστόσο όσο περισσότερο καθυστερεί η συμφωνία τόσο θα επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας.
Το Bloomberg View επισημαίνει ότι ο διπλασιασμός του ποσοστού ανάκτησης της ελληνικής έκθεσης από το 10% στο 20%, δεν είναι κάτι που ο Francois Hollande, ο Matteo Renzi ή η Angela Merkel είναι διατεθειμένοι να λυγίσουν για να το πετύχουν.
Παράλληλα, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει και τον Αλέξη Τσίπρα και την Angela Merkel ως ανέντιμους προς τους ψηφοφόρους τους, τον πρωθυπουργό επειδή υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει και τη γερμανίδα καγκελάριο επειδή απέτυχε να εξηγήσει γιατί είναι προς το συμφέρον των Γερμανών φορολογούμενων να αποφύγουν μια ελληνική χρεοκοπία.
«Οι Γερμανοί δεν θα μειώσουν τις ζημιές τους αν αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Μειώνουν τις ζημιές τους με το να εισπράττουν όσα περισσότερα μπορούν» τονίζει το δημοσίευμα.
Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, η Merkel θα έχει απογοητεύσει όχι μόνο την Γερμανία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, καταλήγει το Bloomberg View.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης