Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Sarkozy σε Hollande και Τσίπρα: Μοιάζουν - Λένε και οι δύο τους ψέματα για την εξουσία

Επίθεση Sarkozy σε Hollande και Τσίπρα: Μοιάζουν - Λένε και οι δύο τους ψέματα για την εξουσία
Ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται μίας κυβέρνησης η οποία είναι ακροαριστερή και ακροδεξιά ταυτόχρονα, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
Επίθεση από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Nicola Sarkozy δέχτηκε ο François Hollande και μάλιστα παρομοιάζοντάς τον με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως μεταφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Και οι δύο λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία» είπε ο τέως πρόεδρος, κατηγορώντας επίσης τον Hollande πως έδειξε ασυνήθιστη «μεγαλοψυχία» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Μιλώντας σε εκδήλωση της κομματικής του νεολαίας στη Νίκαια, ο Sarkozy είπε αναφερόμενος στους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας:
«Έχουν την ίδια μέθοδο, να λένε ψέματα με κάθε τίμημα, να λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία.
Ο ένας ψεύδεται στους Έλληνες, ο άλλος ψεύδεται στους Γάλλους».
Συνεχίζοντας, ο Sarkozy είπε ότι ο Hollande είχε υποσχεθεί ότι «θα μείωνε την ανεργία και είχε καλέσει σε επαναφορά των χαμηλότερων ορίων συνταξιοδότησης.
Ποιος να πιστέψει;
Μπορεί ακόμη να ελπίζει κανείς;
Ποιος θα μας προστατεύσει;».
Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας χαρακτήρισε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση ακροαριστερά και ακροδεξιά ταυτόχρονα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο Hollande με την «υποδοχή που επιφύλαξε για τον Τσίπρα στη γαλλική προεδρία, την ώρα που ηγείτο μίας κυβέρνησης της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς».
Όπως σημειώνει η Monde, η στάση του Sarkozy απέναντι στην ελληνική κρίση έχει περάσει από διάφορες φάσεις τις τελευταίες εβδομάδες:
Αρχικά, κρατούσε πολύ σκληρή γραμμή -λέγοντας πριν το δημοψήφισμα πως η Αθήνα ουσιαστικά «ανέστειλε τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη»- αλλά στη συνέχεια είδε έδαφος για «αποδεκτό συμβιβασμό».
Η εφημερίδα αποδίδει την εξέλιξη αυτή σε «συστάσεις» από τους συμβούλους του, που επισήμαναν πως ήταν προτιμότερη η εξεύρεση συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης