Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, όμως η δημοφιλία του Τσίπρα ενισχύεται

tags :
Handelsblatt: Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, όμως η δημοφιλία του Τσίπρα ενισχύεται
Στα ύψη έχει εκτοξευτεί η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα
«Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, όμως η δημοφιλία του Τσίπρα ενισχύεται», διαπιστώνει σε σημερινό δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα, στο δημοσίευμα, το οποίο φέρει τον τίτλο «οι καρδιές των ανθρώπων χτυπάνε για τον Τσίπρα», γίνεται αναφορά στα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, παρά τη συμφωνία με τους πιστωτές», προσθέτοντας πως «μαζικές αγορές, ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ – σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι πολίτες θα μπορούσαν να τείνουν στο να αναζητήσουν μια άλλη κυβέρνηση».
Μόλις σε έξι μήνες και θέτοντας σε κίνδυνο το ευρώ, το οποίο τα 3/4 των πολιτών θέλουν να κρατήσουν, ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Εντούτοις, σημειώνει στη συνέχεια η Handelsblatt, η δημοτικότητά του εκτοξεύεται στα ύψη, με το 60% να θεωρεί την πολιτική του καλή.
Η Ευρώπη παρακολουθεί με θαυμασμό την ανοδική πορεία ενός λαϊκιστή, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναδύεται, ενώ η Ελλάδα καταρρέει.
«Προς το παρόν ο Τσίπρας εμφανίζεται άτρωτος», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, καταλήγοντας πως «ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως όταν οι Έλληνες αρχίσουν και αισθάνονται τις φορολογικές αυξήσεις και τη νέα ύφεση θα αρχίσει να δύει το άστρο του Τσίπρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης