Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Προειδοποιήσεις αναλυτών για τον χρυσό – Πιθανή «βουτιά» της τιμής του στα 700 δολάρια

CNBC: Προειδοποιήσεις αναλυτών για τον χρυσό – Πιθανή «βουτιά» της τιμής του στα 700 δολάρια
Κοντά σε χαμηλά πενταετίας η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, στα 1.085,20 δολ. η ουγγιά
Κοντά στα χαμηλά πέντε ετών διαπραγματεύεται ο χρυσός την Πέμπτη, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για συνέχιση της πτωτικής πορείας της τιμής του, η οποία μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 700 δολάρια η ουγγιά.
Η Shaun Port, επικεφαλής επενδύσεων στη διαδικτυακή εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Nutmeg, υπογραμμίζει ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν… διψούν πλέον για χρυσό και προέβλεψε περαιτέρω πτώση της τιμής του.
Μάλιστα, εκτιμά ότι εν δυνάμει η τιμή του πολύτιμου μετάλλου μπορεί να υποχωρήσει από τα 1.000 δολάρια η ουγγιά στα χαμηλά προ κρίσης επίπεδα των 700 ή 800 δολαρίων η ουγγιά.
Παρόμοιες είναι οι εκτιμήσεις και της Ramin Nakisa της UBS, η ποία σημειώνει ότι ο χρυσός μπορεί να δεχθεί πλήγμα από την αύξηση των επιτοκίων παγκοσμίως και ότι δεν φαίνεται πλέον να μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι αποτελεί πλέον ασφαλές καταφύγιο.
Προσθέτει δε, ότι πρόκειται για ένα «άχρηστο» περιουσιακό στοιχείο, προσθέτοντας ότι τυπικά όταν έβλεπες μια μικρή κρίση όπως στην Ελλάδα, ο χρυσός έκανε ράλι.
Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει πια.
Βεβαίως, δεν συμμερίζονται όλοι οι αναλυτές την ίδια άποψη, όπως o στρατηγικός αναλυτής της EFT Securities, Martin Arnold, ο οποίος σημειώνει ότι η εποχική ζήτηση για χρυσό ιστορικά είναι αυξημένη το τρίτο τρίμηνο του έτους και προσθέτει ότι «αν η ζήτηση για φυσικό χρυσό είναι ξανά ισχυρή (σ.σ. το γ' τρίμηνο του έτους), θα μπορούσε να παράσχει κάποια βραχυπρόθεσμη ανάσα, παρά την αδυναμία που έχει επιδείξει μέχρι τώρα το 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης