Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody’s: Οι τράπεζες της Βραζιλίας θα πληρούν τα κριτήρια της συνθήκης Βασιλεία ΙΙΙ ως το 2019

Moody’s: Οι τράπεζες της Βραζιλίας θα πληρούν τα κριτήρια της συνθήκης Βασιλεία ΙΙΙ ως το 2019
Οι πρώτες που θα ανταποκριθούν στα στάνταρντ της συνθήκης Βασιλεία ΙΙΙ είναι οι Banco do Brasil και Caixa και θα ακολουθήσουν οι Bradesco, Itau και Santander Brasil
Οι συστημικές τράπεζες της Βραζιλίας είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες κεφαλαιακές απαιτήσεις με βάση τη συνθήκη Βασιλεία ΙΙΙ, ανακοίνωσε o αμερικάνικος οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Στη Βραζιλία η ενσωμάτωση των νέων κεφαλαιακών κανόνων της συνθήκης Βασιλεία ΙΙΙ άρχισε τον Οκτώβριο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019. Η Μοody’s  περιμένει από την Banco do Brasil  και την Caixa να είναι οι πρώτες που θα ανταποκριθούν στα στάνταρντ της Βασιλείας ΙΙΙ.
Οι άλλες συστημικές τράπεζες της Βραζιλίας θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ το 2019 και συγκεκριμένα οι «Bradesco, Itau και Santander Brasil» όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Moody’s και βασικός αναλυτής Alcir Freitas.
«Παρά την εξαγορά από τη Bradesco της HSBC's Brazil, περιμένουμε ότι θα έχει ένα κεφαλαιακό πλεόνασμα που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στα στάνταρντ που απαιτούνται.
Τέλος, η Moody’s ανέφερε ότι η Banco Nacional de Desenvolvimento Econômico e Social μπορεί να έχει ένα κεφαλαιακό έλλειμμα.
Αλλά τη συμπεριλαμβάνει στην ανάλυση για τη συστημική σημασία της στο τραπεζικό σύστημα της Βραζιλίας, παρά το γεγονός ότι σαν αναπτυσσόμενη τράπεζα δεν θεωρείται τοπικά σημαντική συστημικά σύμφωνα με τη Βασιλεία ΙΙΙ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης