Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Handelsblatt: Άνω του 80% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει τη συμφωνία

Δημοσκόπηση Handelsblatt: Άνω του 80% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει τη συμφωνία
Το 57% των Γερμανών διαφωνούν με το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας
Άνω του 80% των Γερμανών που συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία με τους εταίρους.
Ειδικότερα, περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε πολίτες της Γερμανίας (84%), που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό της εφημερίδας Handelsblatt, δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση πως θα εφαρμόσει τις νέες μεταρρυθμίσεις, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα.
Αναλυτικότερα, το 57% δήλωσε ότι διαφωνεί με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και το 51% αμφισβητεί την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που κρίνει αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Όσον αφορά τη στάση των Γερμανών πολιτικών στο θέμα, το 47% των ερωτηθέντων είπαν ότι εγκρίνουν τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, με ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (41%) να διατυπώνει την ίδια εκτίμηση και για τη στάση της καγκελαρίου Angela Merkel που θεωρείται γενικά πιο συμβιβαστική.
Η πλειοψηφία αυτών που εγκρίνει την πολιτική της Merkel δηλώνει ότι πρόσκειται στους Πράσινους, ενώ αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του κόμματος της καγκελαρίου (CDU) και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) εμφανίζονται διχασμένοι: το 45% εγκρίνει τη μετριοπαθή στάση της Μέρκελ, ενώ άλλοι τόσοι συμφωνούν με τη σκληρή γραμμή του υπουργού Οικονομικών.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης