Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα θα είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου

Merkel: Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα θα είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου
Τι δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel
Το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά την διάσωση της Ελλάδας, με το οποίο θα δείξουμε αν είμαστε σε θέση να δρούμε από κοινού, θα είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου.
Αυτό υπογράμμισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, A. Merkel, σημειώνοντας πως η οικονομική δυσπραγία δεν αποτελεί λόγο χορήγησης ασύλου.
«Αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα και η σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.
Τόνισε δε, πως «χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου».
Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχονται συχνά πρόσφυγες στην Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία, η ίδια χαρακτήρισε την κατάσταση «απολύτως μη ικανοποιητική».
Όπως είπε, «όποιος έρχεται στην Γερμανία έχει το δικαίωμα να τον μεταχειρίζονται σαν άνθρωπο».

Μπορεί να είναι υποψήφια εκ νέου το 2017
Περαιτέρω, η Καγκελάριος της Γερμανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφια το 2017, καθώς όπως δήλωσε «αυτό θα αποφασιστεί στον κατάλληλο χρόνο».
Για το εάν η ίδια επιθυμεί να παραμείνει στην Ομοσπονδιακή Προεδρία ο Joachim Gauck για δεύτερη θητεία, είπε ότι θα τον στηρίξει οπωσδήποτε, αν και τη σχετική απόφαση θα την λάβει εκείνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης