Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Ινδίας στο 7%

Moody's: Αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Ινδίας στο 7%
Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων οφείλεται στις πιο ξηρές έναντι του συνηθισμένου καιρικές συνθήκες
Σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της Ινδίας στο 7% για το οικονομικό έτος, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, λόγω των πιο ξηρών έναντι του συνηθισμένου καιρικών συνθηκών, αν και οι αλλαγές στην πολιτική εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την ανάπτυξη το 2016.
Ο οίκος αξιολόγησης προέβλεπε προηγουμένως ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας κατά 7,5% για το έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου.
Η Ινδία είχε 10% λιγότερες από τα μέσα επίπεδα βροχοπτώσεις από την αρχή της εποχής των μουσώνων, από τον Ιούνιο μέχρι τις 17 Αυγούστου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Οι κάτω του μέσου όρου βροχοπτώσεις έχουν «θολώσει» τις προοπτικές για την αγροτική παραγωγή, κάτι που θα μπορούσε να πλήξει το αγροτικό εισόδημα και κατ' επέκταση την καταναλωτική ζήτηση, επισημαίνει η Moody's.
Για την επόμενη χρήση, ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι η ινδική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 7,5%, σημειώνοντας ότι η σταδιακή εφαρμογή των αλλαγών πολιτικής θα τονώσει τις επενδύσεις, ενώ ο χαμηλός πληθωρισμός θα αυξήσει το πραγματικό εισόδημα και θα δώσει ώθηση στην κατανάλωση.
Ο πληθωρισμός στην Ινδία είναι πιο αδύναμος έναντι του αναμενόμενου τους πρόσφατους μήνες, ενισχύοντας την αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να υπολείπεται του στόχου της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας για 6% τον Ιανουάριο.
Αν αυτό συμβεί, οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη θα αυξηθούν.
Η Moody's σημειώνει ότι ο στόχος της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας για τον πληθωρισμό φαίνεται επιτεύξιμος, εκτός και αν οι τιμές των εμπορευμάτων ή ο πληθωρισμός τροφίμων προκαλέσουν μεγάλο σοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης