Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stubb (YΠΟΙΚ Φινλανδίας) στο Reuters: Χωρίς τη Μ. Βρετανία δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση

Stubb (YΠΟΙΚ Φινλανδίας) στο Reuters: Χωρίς τη Μ. Βρετανία δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών συζήτησε με τον ομόλογό του, τον Βρετανό Osborne, πως θα προστατευτούν οι χώρες που δεν είναι στην ευρωζώνη
«Χωρίς τη Βρετανία δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση» υποστήριξε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Alexander Stubb, υποδεχόμενος τον ομόλογό του George Osborne, αναφέρει το Reuters.
Το γνωστό πρακτορείο υπενθυμίζει και το δημοψήφισμα που θα γίνει το 2017 στη Μ. Βρετανία, όταν οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θέλουν η χώρα τους να παραμείνει στην ΕΕ.
Οι υπόλοιποι θέλουν, πάντως, τους Βρετανούς και ο Stubb δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος.
«Χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τις ανησυχίες που έχει η βρετανική κυβέρνηση.
Δεν μπορείς να αφήσεις μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες που δεν είναι στην ευρωζώνη, έξω από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων».
Ο Osborne είπε από την πλευρά του ότι θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το μονοήμερο ταξίδι του σε Φινλανδία, Σουηδία και Δανία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των κρατών που δεν είναι στην ευρωζώνη, τη στιγμή που τα 19 μέλη της πιέζουν για την οικονομική ολοκλήρωση.
Η Magdalena Andersson, υπουργός οικονομικών της Σουηδίας που όπως και η Βρετανία δεν είναι στην ευρωζώνη, τόνισε ότι είναι σημαντικό να προστατευτούν οι χώρες που είναι εκτός ευρώ και πως πρέπει να αποφευχθεί η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.
Ο Osborne που τον τελευταίο μήνα είχε ταξιδέψει στο Παρίσι για να συζητήσει για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύει ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία βασισμένη στα κεντρικά σημεία του βρετανικού σχεδίου – όπως η συγκράτηση των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας για τους μετανάστες που φτάνουν στη Βρετανία.
«Από τις συζητήσεις που είχα, νομίζω ότι υπάρχουν τα περιθώρια για συμφωνία και για να χαράξουμε έναν νέο δρόμο» ανέφερε ο Osborne πριν τη συνάντησή του με τον Δανό πρωθυπουργό Lars Lokke Rasmussen και τον Δανό υπουργό Οικονομικών Claus Frederiksen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης