Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία του βραζιλιάνικου ρεάλ – Στο -6,3% η μηνιαία διολίσθησή του

Bloomberg: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία του βραζιλιάνικου ρεάλ – Στο -6,3% η μηνιαία διολίσθησή του
Η ισοτιμία με το αμερικάνικο νόμισμα διαμορφώθηκε στα 3,6458 ρεάλ το δολάριο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2003
Σε χαμηλό δωδεκαετίας πέφτει το ρεάλ και έχει την πρωτιά στις απώλειες μεταξύ των βασικών νομισμάτων, καθώς υπάρχει φημολογία ότι θα υποτιμηθεί η πιστοληπτική ικανότητα της Βραζιλίας αναφέρει το Bloomberg.
Η πτώση του ρεάλ επεκτάθηκε από τη στιγμή που στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 η κυβέρνηση κάνει λόγο για έλλειμμα αντί για πλεόνασμα, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.
Υπολογίζεται ότι ως το τέλος του έτους η ισοτιμία με το αμερικάνικο νόμισμα θα είναι 3,83 ρεάλ το δολάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα για το βραζιλιάνικο νόμισμα από το 2002 και μακριά από την πρώιμη πρόβλεψη για 3,5/1.
Το ρεάλ έπεφτε κατά 1,8% στις 10:00 (ώρα Σάο Πάολο) και πλέον χρειάζονται 3,6458 ρεάλ για να αγοράσεις ένα δολάριο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2003.
Παράλληλα, η μηνιαία διολίσθηση του ρεάλ ξεπέρασε το 6,3%, ενώ η ημερήσια πτώση του ήταν η μεγαλύτερη ανάμεσα σε 16 κύρια νομίσματα που καταγράφονται από το Bloomberg.
Η πρόεδρος Dilma Roussef εγκατέλειψε την ιδέα να αναβιώσει τον φόρο CPMF στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές μετά από αντιδράσεις πολιτικών και εταιριών.
Ο στόχος είναι πλέον η κατάρτιση ενός σχεδίου προϋπολογισμού που θα ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τη βαθιά οικονομική επιβράδυνση.
Η Μoody’s εστίασε στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης για τη διόρθωση των δημόσιων οικονομικών, τη στιγμή που μία παραπαίουσα οικονομία έριχνε τη Βραζιλία στο χαμηλότερο επίπεδο της επενδυτικής βαθμίδας αυτόν τον μήνα.
Η Standard & Poor’s άλλαξε το outlook της χώρας τον Ιούλιο, προχωρώντας ένα βήμα πιο κοντά στο να υποβαθμίσει την αξιολόγησή της σε σκουπίδια (junk).
Το επιτόκιο ενός τίτλου με ημερομηνία ωρίμανσης τον Ιανουάριο του 2017 αυξήθηκε στο 14,26%, επεκτείνοντας τη μηνιαία αύξηση κατά 0,83%.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης