Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στην κόψη του ξυραφιού το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα – Πιθανές οι επαναληπτικές εκλογές

tags :
Bloomberg: Στην κόψη του ξυραφιού το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα – Πιθανές οι επαναληπτικές εκλογές
Tο προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα, έναντι του βασικού αντιπάλου του, μηδενίζεται, εκτιμά το Bloomberg
Στην κόψη του ξυραφιού εκτιμά ότι θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, το πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, επικαλούμενο πρόσφατη δημοσκόπηση, στην οποία η ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται μόλις στο 0,4%, τονίζει πως το προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα, έναντι του βασικού αντιπάλου του, μηδενίζεται.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η δημοτικότητα του Αλ. Τσίπρα υπέστη βαρύ πλήγμα από την εσωκομματική διαμάχη και τελικά διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα, το Bloomberg επικαλείται δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsit.gr, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά με ποσοστό 23% έναντι 22,6% της Νέας Δημοκρατίας.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,1%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,5%.
Ακολουθούν το Ποτάμι με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%.
Την είσοδό της στη βουλή πετυχαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη με 3,6%, ενώ εκτός βουλής παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Στο 14% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Τέλος, επικαλείται ανάλυση της Teneo Intelligence, σύμφωνα με την οποία «το πιθανότερο αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα είναι ασταθής και θα δυσκολευτεί στο έργο της.
«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι οι εκλογές δεν θα έχουν αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες πριν το τέλος του 2015». 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης