Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zeit: Πρώτα ο εκλογικός θρίαμβος και μετά νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τον Αλ. Τσίπρα

Zeit: Πρώτα ο εκλογικός θρίαμβος και μετά νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τον Αλ. Τσίπρα
Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν οριακά νικητή, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να πετύχει βελτιώσεις του Μνημονίου, στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, σύμφωνα με την εφημερίδα Zeit
Με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις, που έπονται, δίνει την προεκλογική μάχη ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν οριακά νικητή της κάλπης, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει πως «η μάχη για τις βελτιώσεις στη συμφωνία δεν έχει τελειώσει».
Ο ίδιος έχει ως απώτερο στόχο να πετύχει την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ υποσχέθηκε τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, σχολιάζει η Zeit
Αποκωδικοποιώντας την ομιλία του Τσίπρα, η εφημερίδα τονίζει πως, σύμφωνα με τον ίδιο, η μάχη των εκλογών είναι ανάμεσα στη δική του τίμια διακυβέρνηση των επτά προηγούμενων μηνών και τη διακυβέρνηση του νεποτισμού και της διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών.
Παράλληλα, παρατηρεί πως το πρόγραμμα που ανακοίνωσε είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Η Zeit υπενθυμίζει πως αυτή ακριβώς η ανακολουθία λόγων και πράξεων, η οποία διαφάνηκε κυρίως με την πολιτική στροφή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας και την υπογραφή του Μνημονίου, είχε ως απόρροια τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, επισημαίνει πως οι δημοσκοπήσεις θέλουν κατά κύριο λόγο εννέα κόμματα να περνούν το κατώφλι του 3% και να εισέρχονται στη Βουλή.
Αυτό καθιστά σαφές πως δεν γίνεται να υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά ότι το πρώτο κόμμα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, βάσει των δημοσκοπήσεων, θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης