Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η ριζική αλλαγή του Αλ. Τσίπρα – Από άγιος ή διάβολος, έγινε κοινός θνητός

Spiegel: Η ριζική αλλαγή του Αλ. Τσίπρα – Από άγιος ή διάβολος, έγινε κοινός θνητός
Στήθος με στήθος η εκλογική μάχη με του Τσίπρα με τον Μεϊμαράκη…
Για ριζική αλλαγή του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», σε εκτενές σχετικό δημοσίευμα.
Το Spiegel κάνει αναφορά στην έως σήμερα πορεία του πρώην πρωθυπουργού, όσα έπραξε και όσα υποσχέθηκε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως έχει αλλάξει τόσο φυσιογνωμικά, όσο και ουσιαστικά.
Αναφερόμενο στην εξωτερική εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως αποτελεί πρόδηλο γεγονός ότι έχει παχύνει, από τον Ιανουάριο, όταν και ανέλαβε την ηγεσία της χώρας.
Μάλιστα, παρατηρεί πως το ζήτημα το «παραπάνω κιλών» του Αλ. Τσίπρα αποτελεί θέμα της μιντιακής ατζέντας, ενώ οι στενοί συνεργάτες του αποδίδουν το γεγονός στο άγχος και στις πολλές ώρες δουλειάς.
Αυτό που, ουσιαστικά, έχει χάσει ο πρώην πρωθυπουργός είναι η… λάμψη του.
«Για φίλους και εχθρούς ο Τσίπρας είναι πλέον ένας κανονικός θνητός, κανένας άγιος και κανένας διάβολος», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάνει λόγο για την επικείμενη εκλογική μάχη, που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δώσει.
«Το μεγάλο του προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει συρρικνωθεί», σημειώνει το Spiegel, ενώ επικαλείται πολιτικούς αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους η μάχη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, θα δοθεί στήθος με στήθος.
Την «ασαφή γραμμή», που ακολουθεί, επισημαίνει ως το αδύνατο σημείο του Αλ. Τσίπρα, το δημοσίευμα.
Αναλυτικότερα, καθιστά σαφές πως «το μεγάλο αδύναμο σημείο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ότι υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.
Το πρόβλημά του είναι πολύ περισσότερο ότι δεν ακολουθεί καμία σαφή γραμμή».
«Την μια ημέρα υπόσχεται να διαπραγματευτεί εκ νέου τμηματικά το πρόγραμμα και την επομένη λέει ότι θα το ακολουθήσει κατά γράμμα», καταλήγει το Spiegel.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης