Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Οι σημερινοί πρόσφυγες ίσως είναι οι επιχειρηματίες του αύριο – Τo παράδειγμα του George Soros

CNN Money: Οι σημερινοί πρόσφυγες ίσως είναι οι επιχειρηματίες του αύριο – Τo παράδειγμα του George Soros
Εκατοντάδες χιλιάδες απεγνωσμένων προσφύγων προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, η οποία αναζητά μια συμφωνία για το πώς θα αντιδράσει
Οι σημερινοί πρόσφυγες θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε σημαίνοντες επιχειρηματίες του μέλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Money, το οποίο μάλιστα αναφέρεται σε γνωστά ανάλογα παραδείγματα ανθρώπων που κατάφεραν να φθάσουν στην κορυφή.
Όπως σημειώνεται, η ανταπόδοση για τις χώρες που θα συμφωνήσουν να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν, θα μπορούσε να είναι αξιοσημείωτη.
Οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις ροές νέων εργαζομένων, κυρίως νέων στην ηλικία και ίσως ακόμη να γίνουν το σπίτι μελλοντικών «αστεριών» στον κόσμο των επιχειρήσεων.
«Οι μετανάστες που αναλαμβάνουν υψηλά ρίσκα για να πάνε εκεί που θέλουν, συχνά τείνουν να είναι περισσότερο πιο επιχειρηματικά άτομα (…) που ίσως να βοηθήσουν στο να διατηρηθεί ζωντανή μια γηράσκουσα οικονομία», επισημαίνει ο Holger Schmiedign, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank.

Διάσημα παραδείγματα…

Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα μεταναστών που κατάφεραν να φθάσουν στην κορυφή.
Ορισμένοι τράπηκαν σε φυγή από διώξεις, άλλοι έφυγαν από τα πάτρια εδάφη τους εις αναζήτηση περισσότερων ευκαιριών.
O George Soros αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα.
Έχοντας διαφύγει από την κομουνιστική Ουγγαρία το 1947, αφού επιβίωσε από τη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Geroge Soros μετανάστευσε αρχικά στη Βρετανία και έπειτα στις ΗΠΑ.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Soros δημιούργησε ένα hedge fund και τώρα είναι ευρύτερα γνωστός για το στοίχημά του ενάντια στη βρετανική στερλίνα, κάτι που λέγεται ότι του απέφερε περί το 1 δισ. δολάρια περί τα 30 χρόνια αργότερα.
Άλλα παραδείγματα, που αναφέρει το CNN Money, είναι ο Frank Lowy από τη Σλοβακία, συνιδρυτής του ομίλου Westfield και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αυστραλία, ο βρετανός εκδότης George Weidenfeld, αυστριακός στην καταγωγή, της εκδοτικής αυτοκρατορίας Weidenfeld & Nicolson και μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, ο οποίος έφυγε από τη Ρωσία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μαζί με την οικογένειά του ως παιδί.
Αργότερα, συνάντησε τον Larry Page στο Πανεπιστήμιο Stanford και μαζί δημιούργησαν αυτή την τέλεια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο.
Σήμερα, ο Brin διευθύνει ειδικά projects στην εταιρεία και εκτιμάται ότι η περιουσία του είναι άνω των 30 δισ. δολαρίων.
Τέλος, ο Jan Koum, ουκρανός την καταγωγή, ο οποίος δημιούργησε μια πλατφόρμα messaging (μηνύματα) που εξαγόρασε το Facebook το 2014, αντί 19 δισ. δολαρίων.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης