Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Κατηγορηματικό Οχι στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες που της αναλογούν βάση της ΕΕ

tags :
Τσεχία: Κατηγορηματικό Οχι στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες που της αναλογούν βάση της ΕΕ
Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία τάσσονται κατά της πρότασης
Αρνείται η Δημοκρατία της Τσεχίας να δεχθεί στο έδαφός της και να παρέχει άσυλο στο ποσοστό των προσφύγων που της αναλογούν βάση των διατάξεων της ΕΕ
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Bohuslav Sobotka δήλωσε σήμερα στο Radio Praha ότι θα απορρίψει σθεναρά οποιεσδήποτε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την κατανομή των μεταναστών επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατανομή συνολικά 160.000 προσφύγων στις χώρες-μέλη της ΕΕ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία τάσσονται κατά της πρότασης την οποία καλούνται να συζητήσουν αύριο στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των 28 χωρών- μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Τσέχος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «είναι αδύνατο να υποχωρήσουμε, η θέση μας είναι σθεναρή και τα επιχειρήματά μας ισχυρά» και πρόσθεσε, πως η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει σε εθελοντική βάση και θα δεχθεί συνολικά 1.500 αιτούντες άσυλο τα επόμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης