Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέες κατηγορίες των ΗΠΑ στη Ρωσία για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Reuters: Νέες κατηγορίες των ΗΠΑ στη Ρωσία για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία
Φόβοι ότι οι δύο δυνάμεις μπορεί να εμπλακούν σε κάποια σύγκρουση
Η Ρωσία έχει τοποθετήσει μισή ντουζίνα τανκς σε ένα συριακό αεροδρόμιο σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters δύο Αμερικάνοι αξιωματούχοι, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι ακόμα είναι ασαφής η πρόθεση της Μόσχας για την ανάπτυξη βαρέων όπλων στην ασιατική χώρα.
Ένας από τους δύο αξιωματούχους είπε ότι εφτά ρώσικα Τ-90 τανκς παρατηρήθηκαν σε αεροδρόμιο κοντά στη Λαττάκεια, ένα προπύργιο του Bashar Al Assad.
Οι δύο αξιωματούχοι κάνουν λόγο και για την τοποθέτηση πυροβολικού που στόχο έχει την προστασία ρώσικου προσωπικού, που είναι εγκατεστημένο στην περιοχή.
Το Reuters είχε πρόσφατα ρεπορτάζ και για 200 πεζοναύτες που αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο, ενώ η Μόσχα στέλνει καθημερινά δύο πτήσεις για ανεφοδιασμό από την περασμένη εβδομάδα.
Η Μόσχα βρίσκεται υπό διεθνή πίεση το τελευταίο διάστημα για να εξηγήσει αυτό που η Ουάσινγκτον και οι χώρες του Κόλπου υποστηρίζουν για ανάπτυξη μεγάλων ρώσικων στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.
Η Ρωσία υποστηρίζει από την πλευρά της ότι η στρατιωτική της βοήθεια προς τη Συρία είναι ευθυγραμμισμένη με τους διεθνείς κανόνες.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της Συρίας για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και μία αυξημένη ρώσικη παρουσία μεγαλώνει την πιθανότητα οι δύο δυνάμεις να εμπλακούν σε μία σύγκρουση στο πεδίο των μαχών.
Τόσο η Μόσχα, όσο και η Ουάσινγκτον ισχυρίζονται ότι ο κοινός εχθρός είναι το Ισλαιμικό κράτος, οι μαχητές του οποίου ελέγχουν μεγάλα εδάφη στη Συρία και το Ιράκ.
Αλλά η Ρωσία υποστηρίζει την κυβέρνηση του Assad, ενώ οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η παρουσία του κάνει την κατάσταση χειρότερη.
Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας έχει κοστίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους, ενώ έχει αναγκάσει τον μισό πληθυσμό από τα 23 εκατομμύρια να μεταναστεύσει προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης