Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας) για το σκάνδαλο της Volkswagen – Να επεκταθούν οι έρευνες σε όλη την Ευρώπη

tags :
Παρέμβαση Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας) για το σκάνδαλο της Volkswagen – Να επεκταθούν οι έρευνες σε όλη την Ευρώπη
Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η απάτη της Volkswagen στις ΗΠΑ
Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin προκάλεσε η αποκάλυψη της απάτης στις ΗΠΑ με πρωταγωνίστρια τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.
Για να "καθησυχάσουμε" τους πολίτες φαίνεται "απαραίτητο" να διεξαχθούν έλεγχοι και στις άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, μετά την αποκάλυψη ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen είχε χρησιμοποιήσει λογισμικό για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.
Οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν την Παρασκευή ότι 482.000 οχήματα Volkswagen και Audi, που είχαν κατασκευαστεί μεταξύ του 2009 και του 2015 και είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ, ήταν εξοπλισμένα με ένα λογισμικό που μπορούσε να εντοπίσει αυτομάτως τους ελέγχους μέτρησης των ρύπων για να παραποιήσει τα αποτελέσματά τους.
Ερωτηθείς μια μέρα μετά την ιστορική πτώση της μετοχής της VW στην Φραγκφούρτη (-17%) αν κρίνει απαραίτητο να διεξαχθεί έρευνα για εξαπάτηση στην Ευρώπη ή στη Γαλλία μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ο Sapin απάντησε: "Είμαστε σε μια ευρωπαϊκή αγορά, με ευρωπαϊκούς κανόνες και αυτοί θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης