Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο και η BMW - Διαψεύδει παρεμβάσεις στις μετρήσεις ρύπων - Στο -9% η μετοχή

tags :
Στο στόχαστρο και η BMW - Διαψεύδει παρεμβάσεις στις μετρήσεις ρύπων - Στο -9% η μετοχή
Η BMW προχώρησε σήμερα σε διάψευση δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου που έκαναν λόγο για ανάλογες πρακτικές από την αυτοκινητοβιομηχανία στα πετρελαιοκίνητα οχήματα
(upd) Στο στόχαστρο βρίσκονται οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με φόντο το σκάνδαλο των «πειραγμένων» μετρήσεων εκπομπής ρύπων στις ΗΠΑ στο οποίο εμπλέκεται η Volkswagen.
Η BMW προχώρησε σήμερα σε διάψευση δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου που έκαναν λόγο για ανάλογες πρακτικές από την αυτοκινητοβιομηχανία στα πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Auto Bild, οι εκπομπές ρύπων του μοντέλου BMW X3 Xdrive 20d ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο κατά 11 φορές.
«Συμβαδίζουμε πλήρως με τους σαφείς νόμους και τις οδηγίες που διέπουν το ζήτημα. Οποιαδήποτε παρέκκλιση αποτελεί απόπειρα χειραγώγησης και εξαπάτησης και δεν διαπράττουμε ούτε σκοπεύουμε να διαπράξουμε αντίστοιχη απάτη», αναφέρει η BMW σε ανακοίνωσή της.
Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς υποχωρεί 9% στα 73,28 ευρώ. 
Οι μετοχές των κατασκευαστών αυτοκινήτων δέχονται πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το σκάνδαλο που ξεκίνησε με την απάτη της Volkswagen στις ΗΠΑ λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 
Σημειώνεται ότι χθες υπέβαλε την παραίτησή τουο διευθύνων σύμβουλος της VW, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ποινικές έρευνες σε ΗΠΑ και Γερμανία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης