Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Πέφτει η δημοτικότητα της Merkel λόγω του μεταναστευτικού

DW: Πέφτει η δημοτικότητα της Merkel λόγω του μεταναστευτικού
Το κόμμα της, το CDU, θα κέρδιζε τις εκλογές με 41% αν γίνονταν αυτή την Κυριακή
Αρκετές πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η δημοτικότητα της Angela Merkel πέφτει, αναφέρει η Deutsche Welle συμπληρώνοντας, πάντως, ότι το κόμμα της θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν αυτή την Κυριακή.
Σε μία δημοσκόπηση για τη δημοφιλία των πολιτικών από το περιοδικό Spiegel, η Μerkel βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον υπουργό Εξωτερικών και στέλεχος του SPD Frank Walter Steinmeier, που είναι στην κορυφή, αλλά και τον Wolfgang Schaeuble και τον πρόεδρο Joakim Gauck.
Tο 63% των συμμετεχόντων στην έρευνα – 5% λιγότεροι από την προηγούμενη – θεωρούν ότι η Merkel θα παίξει και μελλοντικά έναν σημαντικό ρόλο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Steinmeier είναι 67%.
Ένα άλλο στέλεχος του SPD, o Sigmar Gabriel, ανέβηκε κατά εφτά ποσοστιαίες μονάδες στις προτιμήσεις των Γερμανών ψηφοφόρων και φιγουράρει στην πέμπτη θέση.
Τρεις ακόμα δημοσκοπήσεις από τα κανάλια ZDF και RTL, αλλά και το περιοδικό Stern δείχνουν τη δημοτικότητα της Merkel σε παρακμή.
Το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του ZDF φέρνει τον Schaeuble στην πρώτη θέση στη λίστα των πιο σημαντικών Γερμανών πολιτικών, τον Steinmeier να ακολουθεί και τη Merkel να είναι πάλι τέταρτη.
Αλλά σύμφωνα με αυτή η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, το CDU, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Merkel θα κέρδιζε τις Κυριακές σε περίπτωση που γίνονταν την Κυριακή με ποσοστό 41%.
Το SPD είναι πολύ πίσω με 26%, διατηρώντας τα ποσοστά του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ και το CDU έχει χάσει μόνο μισή μονάδα.
Επίσης το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Merkel έκανε καλή δουλειά στο προσφυγικό, ενώ το 43% πιστεύει το αντίθετο.
Οι Γερμανοί που ζουν, πάντως, στις ανατολικές περιοχές τις χώρες είναι πιο προβληματισμένοι για τις πολιτικές της Merkel στο μεταναστευτικό.
Μόνο το 31% είναι υπέρ των δράσεων της σε αντίθεση με το 44% που συμφωνεί με αυτές και ζει στις δυτικές περιοχές με βάση έρευνα του Focus.
Συνολικά το 48% των Γερμανών διαφωνεί με τους χειρισμούς της Merkel στη μεταναστευτική κρίση, ενώ το 41% τους εγκρίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης