Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το μπαράζ επαφών του Τσίπρα στη Ν. Υόρκη - Συνάντησε τη Rousseff και τον Correa

Συνεχίζεται το μπαράζ επαφών του Τσίπρα στη Ν. Υόρκη - Συνάντησε τη Rousseff και τον Correa
Παρόντες ήταν και οι υπουργοί Οικονομίας και Εξωτερικών Σταθάκης και Κοτζιάς
(upd) Μία ακόμα συνάντηση κορυφής περιελάμβανε το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλία με την πρόεδρο της Βραζιλίας Dilma Rousseff, παρουσία και των υπουργών Οικονομίας και Εξωτερικών Γιώργου Σταθάκη και Νίκου Κοτζιά.
Ο Τσίπρας και η Rousseff μίλησαν για θέματα διμερών σχέσεων Ελλάδας – Βραζιλίας, αλλά και για τις προοπτικές συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική δημοκρατία και την ενέργεια μέσω της σύστασης επιτροπής εμπειρογνωμόμων.
Παράλληλα, ο Τσίπρας κάλεσε τη Rousseff στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο για να παραλάβει την ολυμπιακή φλόγα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ισημερινού Rafael Correa με κυρίαρχο θέμα συζήτησης της αναδιάρθρωση του χρέους.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την Ελλάδα να έχει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου.

Νωρίτερα το bankingnews.gr έγραφε και για τις υπόλοιπες συναντήσεις που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός σήμερα στη Νέα Υόρκη


Με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ Ang. Gurria και τον πρόεδρο της Κούβας R. Castro συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, ο οποίος δήλωσε διαθέσιμος για «κάθε είδους βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνηση».
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίσουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά.
Ο κ. Τσίπρας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κούβας, Raul Castro, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ελληνικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης