Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι δεν χτυπάει θέσεις του ISIS, αλλά τους αντάρτες της Συρίας

Sky News: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι δεν χτυπάει θέσεις του ISIS, αλλά τους αντάρτες της Συρίας
Αμερικάνος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι επιθέσεις έγιναν κοντά στην πόλη Χομς που δεν υπάρχουν δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι ο Vladimir Putin έδωσε την άδεια μέσω του κοινοβουλίου της χώρας του για αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.
Η Ρωσία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία με 32 μαχητικά αεροπλάνα που βρίσκονται στη Λαττάκεια και 1.700 πεζοναύτες.
Το Sky News, όμως, δίνει και μία νέα διάσταση στο όλο θέμα, καθώς υποστηρίζει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η Ρωσία θα επιτεθεί σε όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στον Assad – συμπεριλαμβανομένων και των ανταρτών που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ – ή, μόνο στους εξτρεμιστές του ISIS.
Ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι τα ρώσικα αεροσκάφη άρχισαν τις επιθέσεις κοντά στην πόλη Χομς, οι οποίες δεν ήταν κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η Συρία επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι ζήτησε τη στήριξη της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον διπλωματικό συντάκτη του Sky News Dominic Waghom «τα drones του Putin πετούν πάνω από περιοχές που δεν βρίσκονται δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ομάδες ανταρτών, που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ».
«Άρα στοχεύει όλους τους εχθρούς του Assad ή, μόνο το Ισλαμικό Κράτος;» είναι το ρητορικό ερώτημα που θέτει ο ίδιος στη συνέχεια.
Την τελευταία φορά που το ρώσικο κοινοβούλιο εξουσιοδότησε τον Putin για να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό, κατέλαβε την Κριμαία.
Η κίνηση της Ρωσίας έρχεται λίγο μετά από τις αεροπορικές επιθέσεις της Γαλλίας στη Συρία, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 30 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης.
Ο πρόεδρος Francois Hollande είπε ότι κατά την πεντάωρη επιχείρηση των πέντε μαχητικών το στρατόπεδο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν και έφηβοι μαχητές από Αραβικά κράτη, όπως επιβεβαιώθηκε από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι ΗΠΑ ηγούνται επίσης μίας συμμαχίας που έκανε τέσσερις επιδρομές στη Συρία.
Η Γαλλία επίσης διεξάγει έρευνα για το αν βαραίνουν τον Assad εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εξετάζοντας καταγγελίες για βασανισμούς και απαγωγές από τις δυνάμεις του.
Στον πόλεμο της Συρίας ανάμεσα στις δυνάμεις του Assad, τους αντάρτες και το Ισλαμκό Κράτος έχουν σκοτωθεί 250.000 άτομα, ενώ άλλα 11 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης