Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιαπωνία θα διαθέσει 1,3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και για την εγκαθίδρυση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή

Η Ιαπωνία θα διαθέσει 1,3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και για την εγκαθίδρυση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή
Το 2014, πάντως, η χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου είχε χορηγήσει άσυλο μόνο σε 11 πρόσφυγες
Η Ιαπωνία θα προσφέρει 1,5 δισ. δολάρια (1,3 δισ. ευρώ) για τους πρόσφυγες και για να συνδράμει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και την Αφρική γράφει η Le Monde, επικαλούμενη δηλώσεις του πρωθυπουργού της Shinzo Abe στον ΟΗΕ.
Αναλυτικά, η χρηματοδότηση περιλαμβάνει 810 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες της Συρίας και του Ιράκ, που είναι τριπλάσια από το ποσό που είχε εκταμιεύσει πέρσι το Τόκυο.
Επιπρόσθετα, ο Shinzo υποσχέθηκε 200 εκατομμύρια δολάρια για τις χώρες υποδοχής των Σύριων και Ιρακινών, που φεύγουν κυνηγημένοι από το Ισλαμικό Κράτος.
Με τα 750 εκ. δολάρια που προορίζονται για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, θα χρηματοδοτηθούν οι προσπάθειες για ειρήνευση στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και προγράμματα για την επαγγελματική κατάρτιση των κατοίκων και τη βελτίωση των συνθηκών, όπως των δικτύων πόσιμου νερού και αποχέτευσης.
Άλλα 2 εκ. δολάρια θα δώσει η Ιαπωνία στον Λίβανο που υποδέχεται 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ βοηθήσει με 2,5 εκ. δολάρια τη Σερβία και τα Σκόπια που υποδέχονται με τη σειρά τους πολλούς πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη.
«Αυτά είναι τα επείγοντα μέτρα που μπορεί η Ιαπωνία να πάρει για την προσφυγική κρίση» υποστήριξε ο Abe, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην πηγή του».
Το Τόκυο, πάντως, εξακολουθεί να έχει πολύ σκληρή στάση απέναντι στους αιτούντες ασύλου.
Το 2014 είχε χορηγήσει άσυλο μόνο σε 11 άτομα, ενώ είχε δεχτεί 5.000 αιτήσεις.
Τον Ιούλιο το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στο Τόκυο είχε ζητήσει από την ιαπωνική κυβέρνηση να δει πιο θετικά τη φιλοξενία προσφύγων από τη Συρία στο όνομα των ανθρωπιστικών αξιών.
Αλλά και διότι για τον Οργανισμό είναι σημαντικό να στείλει ένα μήνυμα ευθύνης και καταμερισμού των βαρών σε διεθνές επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης