Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό προσφυγικό νόμο και μια ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική και γρήγορα

Schaeuble: Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό προσφυγικό νόμο και μια ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική και γρήγορα
«Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να θεσπίσουν έναν κοινό ευρωπαϊκό νόμο για τους πρόσφυγες», υποστήριξε ο Wolfgang Schaeuble
Την εκτίμηση ότι πρέπει άμεσα να θεσπιστεί ένας κοινός ευρωπαϊκός νόμος για την προσφυγική κρίση διατύπωσε ο Wolfgang Schaeuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Συγκεκριμένα, ο Schaeuble ανέφερε πως «τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να θεσπίσουν έναν κοινό ευρωπαϊκό νόμο για τους πρόσφυγες», μιλώντας για τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί η χειρότερη προσφυγική κρίση στην ήπειρο από τους γιουγκοσλαβικούς πολέμους της δεκαετίας του 90.
Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό προσφυγικό νόμο και μια ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική και γρήγορα», ενώ πρόσθεσε ότι η θέσπιση του νόμου αυτού θα πρέπει να είναι «θέμα μηνών παρά χρόνων, αλλά, ξανά, πρώτα θα χρειαστεί να θέσουμε την πρόσβαση στην Ευρώπη υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή».
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επεσήμανε ότι ένας τέτοιος νόμος δεν προϋποθέτει αλλαγές στις συμβάσεις της ΕΕ.
Ο Schaeuble είπε ότι η Γερμανία ήταν έτοιμη να παραχωρήσει εθνικά δικαιώματα όσον αφορά την πολιτική ασύλου και πιστεύει πως και η Γαλλία θα ήταν έτοιμη να πράξει το ίδιο, εκφράζοντας, μάλιστα, αισιοδοξία ότι και η Ιταλία και πιθανά και η Ελλάδα να μπορούσαν να πεισθούν να κάνουν το ίδιο.
Η Ευρώπη, είπε, χρειάζεται να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ελέγχει την πρόσβαση «αλλά δεν νοείται μια Ευρώπη γεμάτη φράχτες» και ως ευημερούσα περιοχή η ήπειρος είχε την υποχρέωση να βοηθήσει τους κυνηγημένους και τους φτωχούς του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης