Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθησαν μέσα στα σπίτια τους πέντε εργαζόμενοι για τα επεισόδια στην Air France

tags :
Συνελήφθησαν μέσα στα σπίτια τους πέντε εργαζόμενοι για τα επεισόδια στην Air France
Οι τέσσερις αναγνωρίστηκαν από το βίντεο κατά τη διάρκεια των ταραχών που είχαν ξεσπάσει
Η αστυνομία συνέλαβε εργαζόμενους της Air France, μπαίνοντας στα σπίτια τους νωρίς το πρωί της Δευτέρας αφού είχαν απαγγελθεί κατηγορίες μετά την έρευνα που έγινε γράφει το Business Insider, επικαλούμενο πηγές από το Παρίσι.
Οι συλλήψεις ήρθαν μία βδομάδα μετά την απευθείας μετάδοση παγκοσμίως της επίθεσης στον μάνατζερ της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της Air France από οργισμένους εργαζόμενους που κυριολεκτικά τον έγδυσαν σκίζοντάς του τα ρούχα.
Ένας δεύτερος μάνατζερ είχε επίσης σκισμένο πουκάμισο στην πλάτη.
Η αστυνομία και δικαστικές πηγές υποστήριξαν ότι πέντε υπάλληλοι της Air France, όλοι μέλη του σκληροπυρηνικού συνδικάτου CGT συνελήφθησαν στα σπίτια τους στην επαρχία του Παρισιού και οδηγήθηκαν υπό κράτηση στην πρωτεύουσα.
Οι ταραχές είχαν ξεσπάσει όταν ανακοινώθηκε ότι η Air France θα προχωρήσει στην περικοπή 2.900 θέσεων εργασίας ως το 2014.
Οι τέσσερις από τους συλληφθέντες εργάζονταν στο παράρτημα εμπορευμάτων και αναγνωρίστηκαν από το βίντεο κατά τη διάρκεια της θορυβώδους διαμαρτυρίας.
H Air France δεν πήρε θέση για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τη δικαστική έρευνα.
Το σχέδιο στο οποίο αντιτίθενται οι εργαζόμενοι περιλαμβάνει πάγωμα στις αυξήσεις μισθών, προοδευτική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μέτρα παραγωγικότητας και διανομής κερδών.
H Air France πρότεινε ως αντισταθμιστικό μέτρο να επανεξετάσει τη μείωση των δρομολογίων και την απόσυρση αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης