Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στρατιωτικές δυνάμεις και drones στέλνουν οι ΗΠΑ στο Καμερούν

Reuters: Στρατιωτικές δυνάμεις και drones στέλνουν οι ΗΠΑ στο Καμερούν
Για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ
Ο Οbama στέλνει 300 στρατιώτες και drones στο Καμερούν για να ενισχύσει την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο Αμερικάνους αξιωματούχους.
Σε μία σημείωσή του στο Κογκρέσο ο Obama υποστήριξε ότι ήδη από τη Δευτέρα 90 στρατιώτες άρχισαν να αναπτύσσονται στο Καμερούν με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης που εδρεύει στην πρωτεύουσα Γιαουντέ.
Τα στρατεύματα αυτά είναι επιφορτισμένα με την αεροπορική αντικατασκοπία και την παρακολούθηση και αναγνώριση των επιχειρήσεων στην περιοχή, πλήρως εξοπλισμένα για την προστασία και την ασφάλειά τους και θα παραμείνουν στο Καμερούν για όσο η παρουσία τους εκεί κρίνεται απαραίτητη.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι αυτές οι δυνάμεις θα παρέχουν πληροφορίες σε μία πολυεθνική ομάδα δράσης που πολεμάει την Μπόκο Χαράμ και έχει στρατιώτες από τη Νιγηρία, τον Νίγηρα, το Καμερούν, το Τσαντ και το Μπενίν.
Η Μπόκο Χαράμ κάνει συχνά επιθέσεις στη Νιγηρία και τις γειτονικές της χώρες και την Κυριακή δύο γυναίκες – καμικάζι αυτοκτονίας σκότωσαν εννέα ανθρώπους στα βόρεια του Καμερούν.
Οι αμερικάνικες δυνάμεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα βόρεια του Καμερούν κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία και θα έχουν και drones για παρακολούθηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης