Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iσχυρά κέρδη στις ευρωαγορές καθώς μειώνονται οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed - Κέρδη +1,5% για τον DAX

Iσχυρά κέρδη στις ευρωαγορές καθώς μειώνονται οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed - Κέρδη +1,5% για τον DAX
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη +1,4% στις 360,99 μονάδες
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου και επικεντρώθηκαν στα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα οι επενδυτές αποτιμούν τα αδύναμα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Fed, τα οποία και υπονοούν ότι μία αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική αμερικανική τράπεζα είναι μάλλον απίθανη για το 2016.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη +1,4% στις 360,99 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά +1,1% στις 6.338,67 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο +1,5% στις 10.064,80 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο +1,4% στις 4.675,29 μονάδες.
Οι αγορές έκλεισαν με μια νότα αισιοδοξίας, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη καθησύχασαν τους επενδυτές σχετικά με μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Fed.
Τούτο γίνεται αντιληπτό από τα στοιχεία της Φαιάς Βίβλου (Beige Book) που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα οποία επιβεβαιώνουν πως η διαρκής ισχυροποίηση του δολαρίου άσκησε πιέσεις στη μεταποιητική δραστηριότητα και τον κλάδο του τουρισμού.
Ειδικότερα, έξι από τις 12 περιφερειακές Fed χαρακτήρισαν την ανάπτυξη "μετριοπαθή" και τρεις "ήπια".
Δύο περιφέρειες, η Βοστόνη και το Ρίτσμοντ, κάνουν λόγο για ισχυρή ανάπτυξη,ενώ στο Κάνσας η οικονομική δραστηριότητα εμφάνισε ενδείξεις επιβράδυνσης.
Η αγορά εργασίας βελτιώθηκε στις περισσότερες περιφέρειες, παρά το γεγονός ότι η αύξηση των μισθών ήταν περιορισμένη.
Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, οι πιέσεις κρίνονται ελεγχόμενες.
Στο μέτωπο της οικονομίας, πτώση -0,5% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2015.
Να σημειωθεί ότι ο δομικός πληθωρισμός, βάσει του δείκτη τιμών παραγωγού, υποχώρησε κατά -0,3%, ενώ οι τιμές στα αγαθά υποχώρησαν κατά -1,2% και στις υπηρεσίες κατά -0,4%.
Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -1,1%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός, βάσει του δείκτη τιμών παραγωγού, ενισχύθηκε κατά +0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης