Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διατήρησε αμετάβλητο στο 11% το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

Ρωσία: Διατήρησε αμετάβλητο στο 11% το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα
Αναλυτές εκτιμούσαν μείωσή του κατά 50 μονάδες βάσης
Σε μια απροσδόκητη κίνηση προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, διατηρώντας αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 11%, όταν αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα προχωρούσε σε μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Ρωσίας αναφέρει ότι διατηρεί στο 11% το βασικό επιτόκιο, εις αναγνώριση των επίμονων πληθωριστικών κινδύνων.
Όπως σημειώνει, η ισορροπία μεταξύ πληθωριστικών κινδύνων και επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας έχει παραμείνει βασικά αμετάβλητη.
Ο ετήσιος ρυθμός της ανάπτυξης των τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο του 2016 εκτιμά ότι θα είναι κάτω του 7%, ενώ το 2017 προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στο 4%.
Καθώς ο πληθωρισμός θα μειώνεται με βάση τις προβλέψεις, η κεντρική τράπεζα σημειώνει ότι θα συνεχίσει να προχωρά σε πτωτική αναθεώρηση του βασικού επιτοκίου σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της.
Για τη λήψη της όποιας απόφασης, σημειώνει, θα λάβει υπόψη τις αλλαγές στην ισορροπία μεταξύ των πληθωριστικών κινδύνων και των κινδύνων επιβράδυνσης της ρωσικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης