Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Σε υψηλό 4 ετών τα εταιρικά ομόλογα που βρίσκονται σε καθεστώς default στις ΗΠΑ

Moody's: Σε υψηλό 4 ετών τα εταιρικά ομόλογα που βρίσκονται σε καθεστώς default στις ΗΠΑ
Τι εκτιμά η Moody's για τα αμερικάνικα εταιρικά ομόλογα και τους κινδύνους που υπάρχουν
Οι αυξανόμενες πιέσεις στη ρευστότητα στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει οδηγήσει το επιτόκιο των εταιρικών ομολόγων των ΗΠΑ από το 2,1% σε 2,5% στο τρίτο τρίμηνο του 2015 και αυτό μπορεί να τα οδηγήσει σε καθεστώς default, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s.
H Μοοdy’s περιμένει το επιτόκιο να σκαρφαλώσει στο 3,8% τον Οκτώβριο του 2016 μετά την αύξηση που κατέγραψε φέτος για πρώτη φορά σε τρία χρόνια.
Η πτώση των τιμών πετρελαίου έφερε περισσότερους κινδύνους για τους επενδυτές, καθώς ενώ η ρευστότητα δεν επηρεάζει προς το παρόν άλλους τομείς εκτός από την ενέργεια και τα εμπορεύματα βιομηχανιών, υπάρχει μία περίπτωση οι χαμηλές εκδόσεις ομολόγων να εγείρουν κινδύνους χρεοκοπίας, ειδικά αν οι συνθήκες στην αγορά επιδεινωθούν.
Σύμφωνα με την έκθεση της Moody’s οι εταιρίες που βαθμολογήθηκαν με Β3 στην αξιολόγηση ήταν 32,5%, ενώ οι τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είχαν 14 από τις 38 συνολικά αξιολογήσεις default, έναντι μόλις 2 το 2014.
Αυτό οφείλεται στη ραγδαία επιβράδυνση των γεωτρήσεων και στη μείωση των εξεδρών άντλησης.
Τα μέταλλα και οι εξορύξεις αποδυναμώθηκαν επίσης στο τρίτο τρίμηνο με παραγωγούς άνθρακα να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο χρεωκοπίας.
Επίσης πολλοί άλλοι τομείς έχουν δείξει μικρά έστω σημάδια ότι μπορεί να βρεθούν υπό πίεση τα επόμενα χρόνια.
«Πιστεύουμε ότι οι πιέσεις ρευστότητας στις εταιρίες ενέργειας θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια σε συνάρτηση με τον δανεισμό και το roll off των ευνοϊκών τιμών» καταλήγει η έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης