Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές – Η VW πλήττει εκ νέου τον DAX στη Φρανκφούρτη

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές – Η VW πλήττει εκ νέου τον DAX στη Φρανκφούρτη
Στις νέες έρευνες στις ΗΠΑ έρχονται να προστεθούν οι ειδήσεις ότι αλλοιώνονταν τα τεστ και στις μηχανές των Audi και Porsche
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης είναι οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων και με τους επενδυτές να θέτουν στο μικροσκόπιο τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.
Στη Φρανκφούρτη, o δείκτης DAX δέχεται νέο πλήγμα από τη Volkswagen, η μετοχή της οποίας μάλιστα έφθασε να καταγράφει απώλειες άνω του 4% νωρίτερα σήμερα.
Στις νέες έρευνες που γίνονται στις ΗΠΑ έρχονται να προστεθούν οι ειδήσεις για αλλοίωση των τεστ εκπομπής ρύπων και στις μηχανές των Audi και Porsche.
Πέραν της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου η BMW ανακοίνωσε αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων, ο άλλος κλάδος που συγκεντρώνει την προσοχή των επενδυτών είναι ο τραπεζικός.
Η UBS πέτυχε να τριπλασιάσει τα κέρδη της στο γ' τρίμηνο του 2015, όμως προχώρησε σε προειδοποιήσεις ότι τα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερα του αναμενόμενου.
Οι επενδυτές δεν επιβραβεύουν τη μετοχή της ελβετικής τράπεζας, η οποία καταγράφει απώλειες άνω του 3%.
Μεγαλύτερη η πτώση για τη βρετανική Standard Chartered, η οποία πέραν των ζημιών που ανακοίνωσε, προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου 5,1 εκατ. δολαρίων.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,20%, στις 10.928,80 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται σε οριακά θετικό έδαφος, όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι, διαπραγματευόμενοι στις 6.365,50 και 4.916,80 μονάδες αντίστοιχα.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακή πτώση, στις 10.415,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,25%, στις 22.536 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση περί το 0,1%, στις 376,44 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης