Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Η Ευρώπη δεν αντέχει περαιτέρω συρρίκνωση των επενδυτικών τραπεζών

Credit Suisse: Η Ευρώπη δεν αντέχει περαιτέρω συρρίκνωση των επενδυτικών τραπεζών
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Credit Suisse εξηγεί ότι τις επενδυτικές τράπεζες συμπαρέσυρε η οικονομική στασιμότητα της Ευρώπης και οι κανονισμοί
Η Ευρώπη δεν αντέχει την περαιτέρω συρρίκνωση των επενδυτικών της τραπεζών χωρίς να πληγεί η οικονομία της, εκτιμά ο CEO της Credit Suisse Tidjane Thiam.
Με δηλώσεις του στους Financial Times o Τhiam επισημαίνει ότι αν οι επενδυτικές τράπεζες λειτουργήσουν σωστά θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.
«Οι εταιρίες χρειάζεται να αναπτυχθούν, όλη η Ευρώπη έχει ανάγκη την ανάπτυξη  και ένας ισχυρός τραπεζικός τομέας μπορεί να ανοίξει δρόμους προς την αγορά στις ευρωπαϊκές εταιρίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse.
Οι επενδυτικές τράπεζες είναι επίσης καλές για τους μετόχους σύμφωνα με τον Thiam που πριν από δύο εβδομάδες ανέπτυξε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης και αύξησης κεφαλαίου και παραμένει πεπεισμένος ότι τέτοιες ενέργειες είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη υγιών λειτουργιών των επιχειρήσεων.
«Μερικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης, ελβετικής UBS έχουν συρρικνωθεί πάρα πολύ» παρατήρησε ο Thiam λόγω της απόφασης της UBS να μειώσει τους στόχους των κερδών.
«Οι ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες έχουν χάσει έδαφος έναντι των ανταγωνιστικών αμερικανικών» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, εξηγώντας ότι τις συμπαρέσυρε η στασιμότητα της ανάπτυξης στην Ευρώπη, αλλά και οι κανονισμοί που επιβλήθηκαν μετά την κρίση και καταλήγοντας πως υπάρχει μία αποσύνδεση μεταξύ του οικονομικού και του πολιτικού κύκλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης