Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία στέλνει αεροπλανοφόρο στον Κόλπο για να συνδράμει τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Η Γαλλία στέλνει αεροπλανοφόρο στον Κόλπο για να συνδράμει τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
Το πλοίο «Charles de Gaulle» θα ενισχύσει τη συμμαχία υπό τις ΗΠΑ στις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων των τζιχαντιστών
Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα στείλει η Γαλλία στον Κόλπο, προκειμένου να συνδράμει τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.
Το πλοίο θα ενισχύσει τη δύναμη αέρος της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας, η οποία προχωρά σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.
Το «Charles de Gaulle», αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sky News, είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Γαλλίας και συνήθως συνοδεύεται από ένα υποβρύχιο, φρεγάτες, πλοία τροφοδότησης καυσίμων και αεροσκάφη επιτήρησης.
Ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande δεν είπε πότε το πλοίο θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Τουλόν, σημείωσε ωστόσο ότι το αεροπλανοφόρο «θα μας βοηθήσει να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί σε συνεργασία με τους συμμάχους μας».
Η Γαλλία έχει ήδη 12 μαχητικά αεροσκάφη στην Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που μετέχουν στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Τα γαλλικά μαχητικά προχώρησαν στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία τον Σεπτέμβριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία είναι επίσης, η πρώτη χώρα που έλαβε μέρος στη συμμαχία στο Ιράκ και έχει παρέχει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη στους Κούρδους που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης