Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ του «Brexit» η πλειονότητα των Βρετανών – Μεταστροφή της κοινής γνώμης μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Υπέρ του «Brexit» η πλειονότητα των Βρετανών – Μεταστροφή της κοινής γνώμης μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
Το 52% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ε.Ε., έναντι του 48% που θέλουν την παραμονή της
Υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. τάσσεται η πλειονότητα των βρετανών πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Independent», καθώς το 52% δηλώνει υπέρ του Brexit έναντι του 48% που είναι κατά.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, είναι η πρώτη φορά που στη μηνιαία δημοσκόπηση της εφημερίδας καταγράφεται υπεροχή των υποστηρικτών του Brexit.
Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων από την εταιρεία ORB, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το αποτέλεσμά της μπορεί να ειδωθεί ως αντίδραση στην ανησυχία της κοινής γνώμης για τη μεταναστευτική κρίση στην Ε.Ε.
Αν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καταδεικνύουν μια μεταστροφή της βρετανικής κοινής γνώμης μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, οι υπέρμαχοι της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. εκτιμούν ότι η συμπάθεια της Βρετανίας στη Γαλλία σχετικά με το μακελειό περισσότερο θα βοηθήσει, παρά θα είναι αρνητική για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.
Σημειώνεται ότι σε ανάλογη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (55%) επιθυμούσε την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. έναντι του 45% που ήταν υπέρ της εξόδου της από την Ένωση.
Τον περασμένο μήνα, με την προσφυγική κρίση να καλύπτεται ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης, το ποσοστό όσων ήταν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. μειώθηκε στο 53% έναντι του 47% που τάσσονταν υπέρ του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης